А чи знаєте ви, що круасан має своє міжнародне свято?
Батьківщиною цього смаколика є Австрія XVII ст., а 200 років потому Франція зробила круасан своїм гастрономічним символом, привнесши до технології його приготування обов’язкову 50-шарову листковість.
З того часу повітряна легка випічка завоювала весь світ та продовжує надихати пекарів на різноманітні експерименти.
Наприклад, у США популярними стали кронати – поєднання круасану та донатсу – щось на зразок листкових пончиків.
В Україні традиційні листково-дріжджові вироби та експерименти з ними також набирають популярностi.
Учнi 7-Б разом з вчителем трудового навчання Ходанич-Басiровою Ю. С., в межах технологiї виготовлення кондитерських виробiв також спекли круасани.
|