Понеділок, 29.04.2024, 05:00Вітаю Вас Гість | RSS
Великолазівський ліцей Баранинської сільської ради
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 328
Форма входу
Головна » 2016 » Листопад » 11 » ЗВІТ ПРО ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ МІСЯЧНИК ШКІЛЬНИХ БІБЛІОТЕК «ВИХОВУЄМО ГРОМАДЯНИНА – ПАТРІОТА УКРАЇНИ», У ВЕЛИКОЛАЗІВСЬКІЙ ЗОШ І-ІІІ СТУПЕНІВ
19:30
ЗВІТ ПРО ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ МІСЯЧНИК ШКІЛЬНИХ БІБЛІОТЕК «ВИХОВУЄМО ГРОМАДЯНИНА – ПАТРІОТА УКРАЇНИ», У ВЕЛИКОЛАЗІВСЬКІЙ ЗОШ І-ІІІ СТУПЕНІВ

У жовтні 2016 році стартував другий Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек, який проходив під гаслом «Виховуємо громадянина – патріота України».

Протягом місячника відбулося багато цікавих заходів та презентацій. Учні школи та вчителі мали можливість взяти участь у цих заходах.

           До бібліотеки завітали найменші читачі - учні 1 класу. Для них була організована екскурсія «Знайомство з будинком, де живуть книги». Діти із захопленням та цікавістю слухали розповідь бібліотекаря про казковий дім, де живуть різноманітні книжки. Для бібліотекаря  важливо створити атмосферу зацікавленості, щоб водночас донести до дітей потрібну інформацію.                                   

         Також до заходу підготовлений довідковий стіл «Козацькому роду нема переводу»  та книжкова виставка «Історія українського козацтва».

Виставка патріотичної тематики «Без верби й калини –нема України» запрошувала користувачів бібліотеки у подорож рідною землею. Увазі читачів були запропоновані книги, які захоплювали учнів своїми подіями та найяскравішими сторінками історії України. Діти провели подорож у поєднанні з історією свого рідного села у шкільному краєзнавчому музеї.

Для учнів 4 класу проведений бібліотечний урок «Книжковий дім – бібліотека -  це затишок думок святих». Учні переглянули відеоролик «Історія створення книги» та взяли участь у книжковій вікторині.

 Вчитель української мови та літератури  Кушнір Т.І.  провела  вікторину до 160- річчя від дня народження І.Я.Франка. Була оформлена виставка  «Великий Каменяр». Учні 6-Б класу прочитали декілька віршиків  та розповіли про життя і творчість видатного письменника та діяча.

         Також відбулася зустріч з письменницею рідного села, випускницею нашої школи М.Й. Пак –Салай. На цю зустріч були запрошені учні 3- 6-х класів та класні керівники. Маріанна Йосипівна прочитала декілька віршів, розповіла про своє дитинство, про своїх вихованців літературної студії «Першоквіт», що знаходиться в Ужгородському районному центрі дитячої творчості . Вихованці студії Король М ирослава, Ходань Софія та Ходань Кароліна прочитали свої власні вірші, з поміж яких особливо зворушливим  був  вірш  «Герої не вмирають» Король М ирослави. Цей вірш вона присвятила жителю с. Н. Солотвино Голику Анатолію, який не повернувся з АТО. Віршики  свої прочитали також наймолодші вихованці Маріанни Йосипівни  - Роля Вікторія, Мишанич Анюта, Митровка Марія , Король Вероніка. Багато вихованців письменниці друкують свої дитячі творіння в різних газетах та журналах. Один з таких - випускник нашої школи Метай Антон,  видав свою книжку.

      Зустріч з писменницею пройшла в цікавій і творчій атмосфері. 

 

Переглядів: 511 | Додав: ВЛшкола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Друзі сайту
Всеукраїнська школа онлайн

Відеозаписи уроків для дистанційного навчання

Ужгородська РДА Ужгородська РДА Освіта.ua МОН Нова українська школа ПедПреса Закарпатська ОР Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.
Архів записів