Середа, 08.05.2024, 03:20Вітаю Вас Гість | RSS
Великолазівський ліцей Баранинської сільської ради
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 328
Форма входу
Головна » 2013 » Квітень » 29 » Зустріч з відомим українським письменником Юрієм Шипом
23:29
Зустріч з відомим українським письменником Юрієм Шипом
У Великолазівській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулася зустріч з відомим українським письменником Юрієм Шипом

З метою популяризації  і знайомства учнів з творчістю письменника - земляка, осмислення його поетичного доробку, поспілкуватися із митцем слова вчителем української мови та літератури Мальованець О. Е. 23 квітня 2013 року для учнів Великолазівської ЗОШ було організовано зустріч з членом Спілки письменників України, Спілки журналістів України – Юрієм Шипом.

         На зустрічі були також присутні голова Закарпатської організації Національної спілки письменників України Василь Густі, Народний артист України Петро Матій, доктор філософії, кандидат педагогічних наук Марія Баяновська, начальник відділу освіти та у справах національностей Ужгородської РДА Іван Росоха.


Розпочалася зустріч в актовій залі, де на гостей та учнів школи чекав святковий концерт  "Осінній сад весняного поета”. Учасники коротко розповіли присутнім про життєвий та творчий шлях  відомого великолазівця.




Після виступу учнів школи на сцену вийшли Петро Матій. Народний артист України виконав пісні на слова Юрія Шипа, які заполонили присутніх. Під бурхливі оплески та вигуки "Браво” Петро Матій покинув сцену.



До привітального слова долучилася Марія Баяновська, яка наголосила, що Юрій Шип є не лише письменником, а й педагогом. Він пропрацював учителем майже 30 років. Багато його вихованців працюють у Великолазівській ЗОШ.


Не оминув увагою Юрія Шипа і Василь Густі, який зазначив, що 23 квітня у Великолазівській ЗОШ розпочато святкування 70 - річчя письменника  (день народження Юрій Шип відзначатиме 3 травня). Це своєрідний звіт поета перед учнями школи, адже в доробку письменника кілька десятків книг.


На останок слово взяв Юрій Шип, який з радістю відповів на запитання, які виникли в учнів. Деякі відповіді були з гумором. Та як тут без цього. Адже Юрій Шип — письменник, поет, пісняр, гуморист-сатирик, лауреат літературних премій: всеукраїнської – імені Леоніда Глібова та крайових – імені Федора Потушняка та Августина Волошина.




Переглядів: 846 | Додав: ВЛшкола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту
Всеукраїнська школа онлайн

Відеозаписи уроків для дистанційного навчання

Ужгородська РДА Ужгородська РДА Освіта.ua МОН Нова українська школа ПедПреса Закарпатська ОР Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.
Архів записів