Четвер, 09.05.2024, 09:30Вітаю Вас Гість | RSS
Великолазівський ліцей Баранинської сільської ради
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 328
Форма входу
Головна » 2023 » Жовтень » 7 » Тиждень з протидії булінгу
21:06
Тиждень з протидії булінгу

Якщо ти байдужий до страждань інших,

ти не заслуговуєш називатися людиною.

Сааді

 

     Cеред сучасної учнівської молоді останнім часом надзвичайно загострилася проблема насильства, довготривалих агресивних проявів та третирування у міжособистісних стосунках підлітків, здійснюваних самими дітьми одне до одного. За своєю сутністю третирування – це специфічна форма агресивної поведінки, при якій сильніший (авторитетний) учень (або учні) систематично переслідує іншого (слабкого, аутсайдера). Ситуація третирування не обмежується лише ролями «агресора» та «жертви», вона залучає інших однокласників, роблячи їх активними або пасивними учасниками цих відносин. Такі стосунки отримали назву шкільний булінг, розповсюдження якого впродовж останніх років визнано в освітній практиці та є соціальною проблемою.

     З метою створення безпечного освітнього середовища значна частка виховної роботи в нашому закладі направлена на запобігання булінгу. Відповідно до Плану заходів, спрямованих на запобігання та протидію булінгу щороку в нашому закладі організовуються та проводяться заходи з профілактики протидії булінгу, попередження протиправної поведінки, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, захисту прав осіб, які постраждали від такого насильства.

     В рамках Тижня протидії булінгу практичним психологом, бібліотекарем, класними керівниками, педагогом-організатором були проведені такі заходи:

-інформаційний дайджест «Кібербулінг – сучасна загроза»;

- уроки відвертого спілкування «Змінюй у собі негативне ставлення до інших»;

- тренінг «На місці іншого»;

- інтерактивне заняття «Булінг та гендерні стереотипи»;

- арт простір «Зупинимо булінг разом. Добро починається з тебе».

     Також виготовлено інформаційні буклети для батьків здобувачів освіти ВПО «Булінг або шкільне цькування. Як розпізнати та допомогти: поради батькам», «Булінг українських учнів за кордоном: що робити батькам і де шукати психологічну допомогу».

    Для учнів початкової школи впродовж тижня проводилися ранкові зустрічі з метою формування навичок дружніх стосунків у класному колективі, виявленні поваги до інших.

    Опитування учасників освітнього процесу показало, що учасники освітнього процесу обізнані з тим, що таке насилля, булінг, кібербулінг, дискримінація, що означає безпечне використання Інтернету.

    Можемо з впевненістю стверджувати, що учні нашого навчального закладу вміють захистити себе і своїх друзів від булінгу, знають свої права та обов’язки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 109 | Додав: ВЛшкола | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Жовтень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
Всеукраїнська школа онлайн

Відеозаписи уроків для дистанційного навчання

Ужгородська РДА Ужгородська РДА Освіта.ua МОН Нова українська школа ПедПреса Закарпатська ОР Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.
Архів записів