Четвер, 09.05.2024, 03:54Вітаю Вас Гість | RSS
Великолазівський ліцей Баранинської сільської ради
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 328
Форма входу
Головна » 2022 » Листопад » 18 » Тиждень української мови
11:26
Тиждень української мови

  Уже традиційно у перші тижні листопада у «Великолазівський ліцей» урочисто проходить Тиждень української мови, приурочений до Дня української писемності та мови, який всі українці світу відзначають 9 листопада.

  Найрізноманітніші заходи з нагоди Дня писемності тривали упродовж тижня. Це конкурси, виставки, змагання, а також цікаві уроки про скарби рідного слова.
Програма предметного тижня була насиченою. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови, вшанувати видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є.
  Метою всіх проведених заходів було:
- донести до учнів красу і багатство української мови;

- формувати відчуття краси рідної мови;

- розвивати мовленнєві здібності учнів;

- збагачувати словниковий запас;

- виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя та збереження своєї нації.

  Учителі української мови і літератури Мальованець О.Е., Гутич Е.Ю, Кушнір Т.І., Гаврілешко М.Г. та Газа В.М. проявили творчу ініціативу щодо проведення різноманітних заходів. З нагоди відкриття Тижня української мови вони виготовили стіннівку на тему: «Найкраща мова єднання – українська». Саме назва цього колажу й стала девізом усього тижня.

  Бібліотекарі школи Дума О.Ю. та Малош С.М.. організувала тематичну виставку художньої, наукової, публіцистичної літератури про українську словесність «Слова… В вас мудрість вічна і любов жива». Вже у перший день Тижня української мови учні 5-9 класів активно долучились до конкурсу «Поетичний зорепад», завданням якого було скласти власний вірш про мову. Оригінальністю та майстерним виконанням роботи відзначилися учні 5-х класів (вчитель Кушнір Т.І.).

  Відбувся мовознавчий КВК між учнями 8-х класів «Мово українська, гордосте моя!». У цікавій формі проходили змагання між командами «Мовознавці» та «Словограй».

  8 листопада класними керівниками були проведені виховні години: «Рідна мова солов’їна!», «Нащадки Кирила і Мефодія», «Історія народних свят і обрядів», «Відомі українці».

  9 листопада пройшов перший етап конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

  Учні 9-х класів разом із вчителями - словесниками були учасниками круглого столу «О слово рідне, хто без тебе я?», котрий було організовано та проведено бібліотекарями школи.. Цікавим і захоплюючим було мовне змагання серед найсильніших учнів 7-х класів, проведене вчителем української мови та літератури Мальованець О.Е. у рамках мовознавчого турніру знавців-словесників «Як парость виноградної лози, плекайте мову…».

  Одинадцятикласники організували флешмоб у соцмережах із закликом до підлітків плекати своє мовлення та збагачувати словниковий запас через активне читання української художньої літератури.

  Адже наш народ – єдиний, а наша мова – це велика основа для єдності всієї держави, єднання минулого і майбутнього покоління, його зброя для опору ворогові. Пам’ятаймо: жити варто за Словом, з якого почалася Україна! Утверджуймо рідну мову та оберігаймо її.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 209 | Додав: ВЛшкола | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Листопад 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Друзі сайту
Всеукраїнська школа онлайн

Відеозаписи уроків для дистанційного навчання

Ужгородська РДА Ужгородська РДА Освіта.ua МОН Нова українська школа ПедПреса Закарпатська ОР Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.
Архів записів