П`ятниця, 03.05.2024, 21:55Вітаю Вас Гість | RSS
Великолазівський ліцей Баранинської сільської ради
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 328
Форма входу
Головна » 2015 » Листопад » 11 » Тиждень географії у Великолазівській ЗОШ
11:02
Тиждень географії у Великолазівській ЗОШ

За 5 днів навколо світу»

Хто з нас не мріє подорожувати. Напевно, таких немає. А от здійснити свої побажання та мрії не кожному під силу.  Тому, гортаючи сторінки Інтернету, ми заочно подорожуємо різними куточками нашої Землі. А щодо школярів, то їх знайомить з цікавими фактами та розповідає про життя-буття  різних країн шкільна наука – географія.

Так, у перший тиждень листопада, учні Великолазівської школи стали на деякий час мандрівниками-дослідниками, бо в школі пройшов Тиждень географії. Мета проведення -  розвивати стійкий  інтерес учнів  до  географії,  як  науки  і шкільного  предмету; виховувати  патріотизм,  любов  до  рідного  краю; сприяти  формуванню  всебічно  розвиненої  особистості та виховувати  любов  й  бережливе  ставлення  до  природи. 

Основне завдання вчителя — вик­ликати в учнів інтерес до науки, прагнення вивчати її, а також  виховати всебічно розвинену осо­бистість. А як це зробити невимушено та так, щоб учням сподобалося? Звичайно, за допомогою гри. Гра завжди до вподоби учням. Під час гри учні поглиблюють та узагальнюють здобуті знання, розширюють свій кругозір, розвива­ють творчі здібності, мислення, пам'ять. І що саме головне - діти використовують географічні знання для роз­ваг. У невимушеній обстановці, але з почуттям відпо­відальності представники команд мусять швидко й нетрадиційно виконати завдання, відповіді на яке вони не знають.

Тиждень  був цікавим, веселим та насиченим.

Так, 2 листопада у фойє школи було підготовлено план-виставку Тижня географії, а також проведено "Мандрівку в країну Кросвордію" для учнів, які люблять розгадувати кросворди. Бібліотекар школи Дума О. Ю. у шкільній бібліотеці організувала виставку літератури «Цікава географія».

3 листопада. Цей день тримав у напрузі восьмикласників. Вони змагались за звання «Найрозумнішого географа».

4 листопада учні 9 класів  змагались у конкурсі «Я люблю Україну!», де мали змогу ще раз переконатись в тому, що наша Україна дуже мальовнича і має на своїй території багато цікавих географічних об'єктів, фактів та місцевостей. Двобій був дуже запеклим і перемогу отримала команда хлопців 9-а класу.

5 листопада багато цікавого та нового дізнались учні 7 класів на вікторині «Лабіринти вибору». Тут перемогу святкував 7-а клас. Неймовірні враження в цей день переповнювали і учнів 10 класу. Команда дівчат змагалася з командою хлопців у грі «Галопом по Європі». Видатні споруди, відомі люди, цікаві факти про різні країни – все це було присутнім у вікторині. Особливо активною була команда хлопців, яка і здобула перемогу.

6 листопада змагались учні 6 класів у вікторині «Юні ерудити». Хоч географію вони вивчають нещодавно, та показали вже досить хороші вміння у знаходженні географічних об’єктів за географічними координатами та знання умовних знаків.

Переможці були нагороджені грамотами та хорошими оцінками. Ве­лике розмаїття конкурсів дає змогу виявити творчі здібності, а участь у них виховує почуття колективізму, відповідальності, взаємопова­ги, любові до рідної землі. Тож, до нових зустрічей!

Переглядів: 867 | Додав: ВЛшкола | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту
Всеукраїнська школа онлайн

Відеозаписи уроків для дистанційного навчання

Ужгородська РДА Ужгородська РДА Освіта.ua МОН Нова українська школа ПедПреса Закарпатська ОР Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.
Архів записів