Середа, 08.05.2024, 19:08Вітаю Вас Гість | RSS
Великолазівський ліцей Баранинської сільської ради
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 328
Форма входу
Головна » 2021 » Листопад » 20 » Тиждень географії у ліцеї
12:18
Тиждень географії у ліцеї

                                                                                       Наук на світі є багато

Їх навіть важко полічить,

Та географію слід добре знати,

щоб всесвітом оволодіть.

Географія... географія... Про неї неможливо не говорити, адже вона - скрізь! Її можна знати чи не знати, розуміти чи не розуміти, любити чи не любити, але не помічати НЕ МОЖНА!

Тож аби розвивати стійкий  інтерес учнів  до  географії,  як  науки  і шкільного  предмету, формувати пізнавальні здібності, сприяти творчому розвитку особистості, вчити застосовувати свої знання, сприяти формуванню всебічно розвиненої особистості та  виховувати патріотизм, любов до рідного краю у ліцеї щорічно проводиться Тиждень географії.

Цього року він пройшов з 15 по 20 листопада. Під час його проведення діти збагачують знання, розширюють свій кругозір, проявляють ініціативу й самостійність, формують практичні навички роботи з різноманітними джерелами знань, розвивають індивідуальні здібності, вчаться  відстоювати свою точку зору. А спільна творча робота зближує учнів та вчителів, сприяє формуванню справжнього колективу однодумців.

До уваги учнів були представлені різноманітні заходи: вікторини, кросворди, конкурси, цікаві  географічні сюжети та фільми про різноманітні країни, природу різних регіонів,… Заходи були спрямовані на виховання цілеспрямованості, колективізму, наполегливості у досягненні поставленої мети.

Учні 6-х класів взяли участь у географічній грі-презентації «Світ географії чарівний» в якій показали свої знання щодо мандрівників-географів та їх відкриттів, а також вміння знаходити географічні об’єкти за заданими координатами й розгадувати загадки.

 

7 класи разом із «Смішариками» подорожували Африкою, позначали географічні об’єкти на контурних картах.

Яка мальовнича наша Україна, а скільки цікавих географічних об'єктів, фактів та місцевостей на її території! Це все показали учні 8 класу під час проведення позакласного заходу "Ігри Патріотів". Змагались у різних конкурсах: «Грошове дерево», «Сторони світу», «Мальовничий», «Про що розповідають цифри», «Мовний».

 

9 класи теж демонстрували свою любов до Батьківщини у грі «Я люблю Україну». Згадали давні українські казки, страви, відгадували  відомих українських діячів минулого і сучасного життя та навіть співали українських пісень.

 

У сучасному світі налічують понад 250 країн і територій. І кожна вирізняється своїми особливостями. Учні 10- х класів відгадували родзинки країн, відомих людей та видатні споруди у розважальній грі «Галопом по Європах». Було цікаво на весело спостерігати за їх боротьбою.

 

Випускні 11-і класи… Учні, які за якусь мить покинуть рідний ліцей та обиратимуть власну стежину в доросле життя. Та сьогодні вони ще діти, які мріють побувати у різних країнах світу та познайомитися з їх устроєм та життям. Для них було проведено гру «Країни Європи».

 

Тиждень географії виявився насиченим, цікавим, довів, що географічна наука корисна у сучасному світі і захоплює своїми цікавими фактами та відкриттями.

Переглядів: 245 | Додав: ВЛшкола | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Листопад 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту
Всеукраїнська школа онлайн

Відеозаписи уроків для дистанційного навчання

Ужгородська РДА Ужгородська РДА Освіта.ua МОН Нова українська школа ПедПреса Закарпатська ОР Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.
Архів записів