П`ятниця, 26.04.2024, 21:34Вітаю Вас Гість | RSS
Великолазівський ліцей Баранинської сільської ради
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 328
Форма входу
Головна » 2018 » Лютий » 4 » Тиждень географії
16:11
Тиждень географії

Хто з нас не мріє про далекі країни та подорожі? Ми живемо на прекрасній планеті, де нас оточують такі місця, від краси яких дух захоплює. Подорожуючи по світу, ми можемо захоплюватися красою нашої природи і ті враження, які ми отримуємо від побаченого залишаться в нашій пам’яті назавжди. Заради цього і варто подорожувати. Шкода, що не в кожного є така можливість.

Та здійснити віртуальну подорож під силу кожному. Допоможе в цьому цікава наука – географія, в якій чільне місце посідають знання про планету Земля, розуміння природних процесів, що зумовлюють функціонування всього живого, вивчення природних аномалій та нетипових явищ, екстремумів тощо.

Важливим фактором формування сталого інтересу учнів до географії є практика проведення предметних тижнів. Вона відкриває широкі можливості для задоволення індивідуальних нахилів та здібностей учнів саме до цього предмету.

Тому, щоб активізувати творчу і пізнавальну діяльність учнів, формувати в них сталий інтерес до вивчення й дослідження географії, у закладі й цього року проведено Тиждень географії.

Навчити любити географію, любити і берегти свій рідний край, природу – ось головні завдання предметного тижня географії!

Протягом Тижня проведено різні заходи, за допомогою яких учні поглибили та узагальнили здобуті знання, розширили свій кругозір, а ще розвива­ли творчі здібності, мислення, пам'ять.

Для учнів 7 класів проведено урок-гру «Еврика». Команди «Глобус» та «Меридіан» подорожували разом зі Смішариками й показували знання з тем «Африка» та «Південна Америка». У грі перемогу святкували учні 7-б класу.

В учнів 8А та 8Б класу проходила конкурсна програма «Я люблю Україну». Тут вони давали характеристику деяким географічним поняттям, розпізнавали видатних людей України, а ще - знайомили присутніх з рослинами ендеміками і реліктами України.

Відеозал відвідали учні 6-х класів, де вони переглянули фільм «Великі чудеса світу», а також брали участь у вікторині «Юний географ». Хоч географію вони вивчають перший рік, та все ж показали хороші знання. Слід відзначити найактивніших учасників – Рачкулинець Анастасію, Мадяра Руслана, Мельник Вікторію, Лазара Андрія.

Учні 10 класів змагались у грі «Мандруємо країнами Європи», де брали участь у вікторині, відгадували, що зображено на фото, розпізнавали країну за описом, підбирали до країн їх певну характеристику-родзинку. Найактивнішими команди були під час конкурсу «Склади слово». Було весело та повчально. Також учні готували цікавинки про різні країни Європи та Азії.

Учні 9 класів випробовували свої знання у «Колесі фортуни». Для них теж було підібрано багато різноманітних конкурсів: «Грошове дерево», «Про що розповідають цифри», «Мандрівка Україною», «Темна конячка», «Конкурс капітанів», «Природні зони», «Великі українці». Вболівальники теж були задіяні і мали змогу принести один бал для улюбленої команди, відповівши на запитання.

Тиждень був насиченим і цікавим.

Переглядів: 571 | Додав: ВЛшкола | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Друзі сайту
Всеукраїнська школа онлайн

Відеозаписи уроків для дистанційного навчання

Ужгородська РДА Ужгородська РДА Освіта.ua МОН Нова українська школа ПедПреса Закарпатська ОР Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.
Архів записів