Четвер, 09.05.2024, 02:59Вітаю Вас Гість | RSS
Великолазівський ліцей Баранинської сільської ради
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 328
Форма входу
Головна » 2021 » Листопад » 16 » Правиловідповідне виховання: пізнавальна зустріч
19:45
Правиловідповідне виховання: пізнавальна зустріч

         Інститут еколого-релігійних студій (директор Бокотей О.М.) розробив освітній проєкт «Молодіжна школа сталого розвитку», який успішно реалізовується в різних закладах освіти нашої області, зокрема в закладах дошкільної і шкільної освіти Баранинської сільської ради.

           Днями для дітей дошкільного віку Стрипської початкової школи-філії «Великолазівського ліцею» зусиллями практичного психолога, педагогічного колективу було проведено заняття за психологічною системою правиловідповідного виховання І.Д.Беха, доктора психологічник наук, професора, директора Інституту проблем виховання НАПН України.

             Баяновська Марія, кандидат педагогічних наук, доктор філософії (PhD), доцент, завідувач кафедри суспільно-гуманітарної та етико-естетичної освіти Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти познайомила педагогів закладу зі згаданою вище системою виховання дітей дошкільного і молодшого шкільного віку.  В співпраці з Михайлець Мартою, співробітницею Інституту еколого-релігійних студій, художницею та вихователем  Нечистак Аллою, на практиці, використовуючи сюрпризні моменти, в тому числі книжку-розмальовку «Як робить  Маріанночка?», авторки  Марти Михайлець, вивчили з дошкільниками правила поведінки в лісі.

             Діти з великим захопленням і радістю робили розмальовки у книжці «Як робить Маріанночка?», розповідали про лісових тварин, шукали цих тварин  у різних ілюстрованих книжках.  В ігровій формі розглядалися альтернативні алгоритми поведінки – як варто поводитися в лісі. У діалогах діти проявляли такі риси і якості, як спостережливість, уважність, кмітливість, сердечність, любов, охайність тощо.

             У підсумку  заняття під супровід фортепіано (музичний керівник Лащо Т.М.) учасники пізнавальної зустрічі співали пісні про природу в поєднанні з рухами. Всім сподобалися пісеньки «Осінь» (сл. і муз. Ю. Михайленко), «Диво осінь» (сл. Л. Ратич,  муз. А. Олєйнікова). Прикрасив пізнавальну зустріч таночок «Листочок золотий» (сл. і муз. Н. Вересокіної).

             Дошкільники зробили висновок: «До природи треба ставитися бережно!».                                                

                                                                         Марія Баяновська

Переглядів: 243 | Додав: ВЛшкола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Габріель  
0
Виховання дружнього ставлення до природи - першочергове і одне з найнеобхідніших в наш час

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Листопад 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту
Всеукраїнська школа онлайн

Відеозаписи уроків для дистанційного навчання

Ужгородська РДА Ужгородська РДА Освіта.ua МОН Нова українська школа ПедПреса Закарпатська ОР Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.
Архів записів