Субота, 04.05.2024, 09:48Вітаю Вас Гість | RSS
Великолазівський ліцей Баранинської сільської ради
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 328
Форма входу
Головна » 2019 » Травень » 8 » Пластикожуй
13:01
Пластикожуй

На Землі природа – диво,

Чиста райдуга краси.

Та забруднюють сміливо

Люди сміттям всі ліси.

Целофан, ганчірки, пластик,

Папірці і бите скло…

Дуже боляче дивитись,

Як летить це все в вікно.

Є контейнери, будинки,

– Спеціальні, для сміття.

То ж не кидайте смітинки,

Дбайте всі про майбуття.

Вся планета буде чиста,

Буде злагода й добро,

А сміття буде корисне,

Якщо ми переробимо його.

Наш заклад цього року долучився до екологічної акції зі збирання та переробки пластику „Переробляємо пластик і врятуємо наші річки від забруднення”, що відбувається у співпраці з компанією Кока-Кола.

Запаси природних ресурсів на Землі не безмежні. Саме тому важливо витрачати їх економно, шукати їм заміну і відправляти на вторинну переробку використану сировину. Конкурс проводився з метою привернення уваги громадськості до екологічної ситуації в державі.

Проблема сміття насправді набагато серйозніша, ніж ми звикли її оцінювати. Якщо вірити даним світової статистики, то з кожним роком нас стає дедалі більше, відповідно і продуктів життєдіяльності також більшає. Кому як не нам задуматися над тим, яким буде наше майбутнє?

Земля — не невичерпне джерело ресурсів, колись усе-таки все закінчиться, що ж буде далі? Тому сучасна наука активно розробляє проекти повторного використання продуктів, вироблених людиною.

Екологічний проект «ПластикоЖуй» передбачає збір пластику HDPE з міжнародним знаком вторинного перероблення. Пластик може піддаватися повторній переробці, при якій з нього виготовляються різноманітні речі.

Всі класи протягом місяця приносили пластикові предмети потрібної нумерації, які ми відсортовували та надавали їм належного стану, адже пластик повинен бути очищеним від бруду, етикеток, фарби.

Відповідно за це на святковій лінійці учні були нагороджені призами та грамотами.

Приємно бути частиною такого чудового екопроекту та піклуватися про планету разом. Сміття, прибране твоїми руками – краплинка допомоги нашій Землі! Допоможіть цю краплинку зробити струмочком, річкою, океаном!

 

 

 

Переглядів: 573 | Додав: ВЛшкола | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту
Всеукраїнська школа онлайн

Відеозаписи уроків для дистанційного навчання

Ужгородська РДА Ужгородська РДА Освіта.ua МОН Нова українська школа ПедПреса Закарпатська ОР Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.
Архів записів