Четвер, 09.05.2024, 22:03Вітаю Вас Гість | RSS
Великолазівський ліцей Баранинської сільської ради
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 328
Форма входу
Головна » 2021 » Грудень » 8 » Не будьмо байдужими до тих, хто поряд!
18:19
Не будьмо байдужими до тих, хто поряд!

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Основне завдання акції – привернення уваги до проблем подолання насильства, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми. Важливою ціллю також є активізація діяльності державних установ і громадських організацій задля об’єднання зусиль заради захисту прав людини.

Прояви насильства супроводжують людство з давніх-давен. Упродовж тисячоліть одна людина кривдить іншу людину, чинить насильство щодо неї. У світі постійно відбуваються війни, напади на людей, дискримінація, приниження. Прикро, що ми звикли сприймати це, як щось неминуче, адже прояви насильства порушують права людини, принципи її вільного та справедливого існування. І коли насильство чиниться поруч із нами чи в нас у домі, у школі, на вулиці, ми можемо й повинні зупинити його.

У  «Великолазівський ліцей» учні усіх класів теж вчилися бути гуманними.  Практичний психолог Митровка Л.М. провела різноманітні заходи, під час яких діти мали змогу дізнатися більше про свої права на захист, збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства, створити  власний (класний, освітній) простір, вільний від насильства.

  • тренінг «Стоп! Булінг» (6-7 класи);
  • години спілкування «Насилля в сім’ї. Скажемо: «НІ!» (8-11) класи;
  • бесіди-диспути «Як протистояти тиску однолітків» (5-і класи);
  • круглий стіл із вправою  «Чому так стається?» (9-і класи);
  • бесіда за чаюванням «Тягар емоцій» (10 клас).

Учні розвивали вміння виходу зі складних ситуацій, формували навички відповідальної, безпечної поведінки. 

З першим класом було проведено виховну годину «Наші долоньки проти насилля». В 11-их класах – «Профілактика булінгу в учнівському середовищі», «Насилля в сім’ї», перегляд відеоролика «Рудий» у початкових класах. Також  з учнями проведено тест на виявлення причин насильства в сім’ї та школі.

Немає виправдання бездушності, цинізму, агресивності, фактичній жорстокості. І щоб не потонути в хвилях негативних емоцій гніву, незадоволеності життям, які накладаються на не зовсім здоровий соціальний фон, ми закликаємо всіх батьків берегти в собі людське, поважати в собі людину.

Хай сім’я буде для дитини взірцем людяності, доброти й любові!!!

Переглядів: 243 | Додав: ВЛшкола | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Грудень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту
Всеукраїнська школа онлайн

Відеозаписи уроків для дистанційного навчання

Ужгородська РДА Ужгородська РДА Освіта.ua МОН Нова українська школа ПедПреса Закарпатська ОР Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.
Архів записів