Четвер, 09.05.2024, 20:04Вітаю Вас Гість | RSS
Великолазівський ліцей Баранинської сільської ради
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 328
Форма входу
Головна » 2022 » Грудень » 5 » «Навколо світу за тиждень!»
19:13
«Навколо світу за тиждень!»

Ну хто з нас не мріяв побувати в різних куточках нашої планети та побачити багато цікавого там. Звичайно, що всі. Для учнів «Великолазівський ліцей» ця мрія частково здійснилася….але уявно! «Навколо світу за тиждень!» - під таким гаслом пройшов у ліцеї Тиждень географії.

Географія – надзвичайно цікава наука, яка захоплює своїми фактами та відкриттями. Вивчаючи її, учні мають змогу здійснити заочну подорож на будь-який континент, поблукати гілеями, познайомитися з різними племенами та навіть осягнути глибини океанів.

Тож, аби поглибити знання учнів із географії, викликати інтерес до науки географії, формувати пізнавальні здібності, сприяти творчому розвитку особистості, вчити застосовувати свої знання, відстоювати свою точку зору і було проведено Тиждень географії.

Тиждень був дуже насиченим. Учні були активними учасниками різноманітних заходів, які відкрили їм широкі можливості для формування практичних навичок роботи з різноманітними джерелами знань - картою, книгою, інтернетом тощо.

Заходи були спрямовані на виховання цілеспрямованості, колективізму, наполегливості у досягненні поставленої мети.

«Світ географії чарівний» вабив учнів 6 класів. Вони демонстрували свої вміння знаходити географічні координати, за підказками відгадували мандрівників, складали «географічну мозаїку», долали «шлях туристів», відгадували географічні загадки.

Учні 7-их класів показували свої знання з тем «Африка» та «Південна Америка». На них чекали «Розминка», «Хто швидше», «Картографічний раунд», «Про що йде мова», «Знайди пару». Відверто кажучи, боротьба 7-А та 7-Б класів була цікавою та пізнавальною. Весь час успіх супроводжував то одну команду, то іншу.

Україна – наша квітуча Батьківщина, земля де ми народились. Учні 8-их класів змагались у вікторині «Чи знаєш ти Україну?». Гра пройшла весело. Учні відгадували назви туристичних регіонів України, збирали карту з пазлів, розбиралися з «буквеним каламбуром».

Не менш запеклою була боротьба 9-А, 9-Б та 9-В класів у грі «Я люблю Україну». Учні впевнено довели, що люблять та пишаються своєю Батьківщиною.

Цього навчального року учні 10-х класів вивчають географію країн світу. «Мандрівка країнами Європи» з багатьма зупинками чекала на них. Десятикласники відгадували відомі споруди світу, країни за описом, прапори країн, вміст «чорної скрині» та складали «дорожню карту».

11 класи… Класи, які вже подумки закінчують ліцей та «здають ЗНО». Але їх двобій «Хто краще» був вражаючим. «Географічна розминка», «Про що йде мова», «Словотвір» та інші конкурси очікували на них. А ще всім дуже сподобались цікаві бонусні запитання.

Протягом Тижня у фойє ліцею діяв тематичний стенд, де на учнів чекала різноманітна географічна інформація, «подорож» оболонками земної кулі, материками, а також багато різноманітних кросвордів.

Переглядів: 150 | Додав: ВЛшкола | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Грудень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту
Всеукраїнська школа онлайн

Відеозаписи уроків для дистанційного навчання

Ужгородська РДА Ужгородська РДА Освіта.ua МОН Нова українська школа ПедПреса Закарпатська ОР Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.
Архів записів