Середа, 08.05.2024, 23:35Вітаю Вас Гість | RSS
Великолазівський ліцей Баранинської сільської ради
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 328
Форма входу
Головна » 2022 » Лютий » 25 » Міжнародний день рідної мови
11:18
Міжнародний день рідної мови

Та велична і проста.

Ти стара і вічно нова.

Ти могутня, рідна мово!

Іван Багряний

 

        Мова – це необхідний атрибут становлення нації. Як писав відомий український поет Володимир Сосюра: «Без мови немає народу, як сонця без сяйва тепла». І це дійсно так. Мова є тим чинником, який відрізняє один народ від іншого. Недаремно кажуть, що народ забуває свою мову, неминуче гине.

        Красу і велич українського слова опоетизували І.Котляревський і Т.Шевченко, Л.Українка і І.Франко, В.Стус, В.Симоненко, Л.Костенко і багато інших славних синів і дочок України. Вони були переконані, що без мови немає нації, а без нації – держави.

        Ми живемо в незалежній Україні, турбота про мову – справа державна. У статті 10 Конституції українській мові надано офіційного державного статусу. Держава забезпечує розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України. Тому потрібно пам’ятати, що любов до своєї Батьківщини починається саме з любові до рідної мови.

  До відзначення Дня рідної мови долучилися й учні у «Великолазівський ліцей». Учні вшановували рідну мову , демонструючи свої знання, під час вікторин, конкурсів, мовних ігор та квестів. У бібліотеці створено тематичну виставку та проведено бібліотечну годину з учнями початкової школи.

Гра на знання українських прислів’їв та приказок «Згадай мене».

Інтерактивна вікторина «Де логіка?».

Успішний мовний квест.

Переглядів: 335 | Додав: ВЛшкола | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Лютий 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Друзі сайту
Всеукраїнська школа онлайн

Відеозаписи уроків для дистанційного навчання

Ужгородська РДА Ужгородська РДА Освіта.ua МОН Нова українська школа ПедПреса Закарпатська ОР Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.
Архів записів