Четвер, 09.05.2024, 10:57Вітаю Вас Гість | RSS
Великолазівський ліцей Баранинської сільської ради
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 328
Форма входу
Головна » 2023 » Жовтень » 3 » День захисника України
22:23
День захисника України

     День захисника України вже традиційно щороку відзначають «Козацькими забавами» у «Великолазівський ліцей» з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві.

     З глибини віків, із давніх-давен доходять до нас легенди про воїнів звитяжців, які, не жаліючи життя свого, боронили рідну землю – неньку Україну. А заступницею для них була Божа Матір, тому свято відзначається на Покрови Пресвятої Богородиці.

     Свято Покрови Пресвятої Богородиці було одним з найголовніших свят козаків, за що воно отримало другу назву – Козацька Покрова.

     За вікову історію української народності наша земля не один раз закликала своїх синів стати на її захист. І ніколи ці заклики до оборони рідного краю не залишилися не почутими.

      Повертаючись сьогодні обличчям до нашої історії та споглядаючи реальність сьогодення, ми з глибокою вдячністю схиляємо голову перед бійцями, які боронили нашу рідну землю у минулому та боронять зараз в гарячих точках та на Сході держави. Щиро зичимо вам, дорогі, доброго здоров’я, щастя, родинного затишку, миру, натхнення і високих звершень на благо розквіту Великої Української Держави!

     А у нашому закладі «Козацькі забави» учнів 6-х класів пройшли весело та гамірно. Багато століть лунають над нашою землею пісні, які уславлюють козаків. Тож наші юні «козаки» змагалися у 10 конкурсах на спритність, кмітливість, швидкість, вміння приготувати кулешу, показували знання з історії та української мови та літератури.

     Учасники гри-змагання, вболівальники та всі присутні отримали масу позитивних емоцій та енергії.

Тож хай живе і донині слава козацька, слава України!

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 92 | Додав: ВЛшкола | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Жовтень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
Всеукраїнська школа онлайн

Відеозаписи уроків для дистанційного навчання

Ужгородська РДА Ужгородська РДА Освіта.ua МОН Нова українська школа ПедПреса Закарпатська ОР Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.
Архів записів