Субота, 27.04.2024, 16:56Вітаю Вас Гість | RSS
Великолазівський ліцей Баранинської сільської ради
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 328
Форма входу
Головна » 2014 » Червень » 4 » День цивільної оборони
23:17
День цивільної оборони

День цивільної оборони

У Великолазівській ЗОШ

Цивільний захист є надзвичайно актуальним у сьогоднішній час. Про правила поведінки і дії у разі виникнення надзвичайної ситуації учні Великолазівської загальноосвітньої школи мали змогу дізнатися ще більше 15 травня.

В цей день були проведені спеціальні навчання з питань цивільного захисту із застосуванням подачі звукового сигналу – сирени.  Участь у навчаннях взяли не лише учні школи, а й працівники закладу. Кожен учасник навчань мав можливість практично зрозуміти: як діяти, коли почнеться «особливий період».

Так, спочатку учні школи послухали інформаційну лекцію про правила безпеки у різних ситуаціях. Далі пролунав звук сирени, що сповістив про негайну евакуацію, і школярі організовано покинули приміщення школи, зібравшись у  тирі. Для цього їм знадобилося 5 хвилин.

Після евакуації учні  розмістились в актовій залі, де на них вже чекали представники навчально-методичного Центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, зокрема інструктор виробничого навчання Я. П. Шелест, який провів лекцію з правил поведінки з вогнем та засобами вогнегасіння, продемонстрував костюм та спеціальне оснащення пожежника, котре із задоволенням приміряли на собі учні школи – майбутні пожежники.

А ще на учнів чекала зустріч з  майстром виробничого навчання циклу практичної підготовки Ю. В. Дяковичем, котрий також продемонстрував сучасний спецодяг, яким потрібно користуватися перебуваючи в зоні радіоактивного ураження.

В школу завітали і представники Червоного хреста, які розказали та показали, як правильно надавати першу долікарську допомогу в різних ситуаціях та провели з учнями цікаву лотерею.

В умовах сьогодення  такі навчання є необхідністю, тому що дають  школярам можливість поповнити свій багаж знань і навчають діяти в разі виникнення надзвичайних  ситуацій. 


Переглядів: 988 | Додав: ВЛшкола | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту
Всеукраїнська школа онлайн

Відеозаписи уроків для дистанційного навчання

Ужгородська РДА Ужгородська РДА Освіта.ua МОН Нова українська школа ПедПреса Закарпатська ОР Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.
Архів записів