Середа, 08.05.2024, 15:02Вітаю Вас Гість | RSS
Великолазівський ліцей Баранинської сільської ради
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 328
Форма входу
Головна » 2021 » Жовтень » 2 » Булінг – актуальна проблема сьогодення!
22:43
Булінг – актуальна проблема сьогодення!

У кожної людини є право - любити іншого,
або не любити, поважати, або не поважати ...
Але ні у кого немає права бити людину по обличчю –
нехай навіть просто словесно
.


 

Булінг...  Звучить страшно! Але справа навіть не в звучанні, а в тому, що це явище оточує нас всюди, у кожному навчальному закладі, і найстрашніше  те, що воно несе за собою надзвичайно негативні наслідки.

На сьогодні у світі залишається критичною проблема насильства і, зокрема, булінгу – цькування та проявів агресії до особистості з метою її принизити.

Скільки разів життя підлітків було знівечене через те, що «звичайні учні школи» вирішили  «запостити» у  свій профіль соціальної мережі смішний контент про однокласника чи «розібратись» після уроків.

А скільки сотень мільйонів дітей та молодих людей у кожному куточку планети страждають від проявів булінгу з боку інших людей – сторонніх і навіть рідних. Насильство в сім’ї, цькування в школі, агресія в соціальних мережах – теми, які люди воліють оминати під час розмови за філіжанкою кави. Утім, проблема від цього аж ніяк не зменшується, і все частіше ми спостерігаємо невтішні наслідки ігнорування насильства у суспільстві.

Тому, з метою попередження насильства в учнівському середовищі, поширення булінгу та його видів, у ліцеї пройшов Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу,  в рамках якого проведено різноманітні заходи.

Діти старших класів прослухали профілактичні бесіди : «Булінг: міфи та реальність», «Не допускай насилля над ближнім», «Допоможи другу» щодо проблем, породжених булінгом, мали змогу переглянути повчальні мультфільми з коментуванням  щодо кібербулінгу: «Мобільні – це класно», «Історія двох пар», «Залежність від соціальних медіа». Також  були ознайомлені з відповідальністю згідно чинного законодавства за дане правопорушення.

         Учні 5-х класів побували на занятті з елементами тренінгу «Як протистояти тиску однолітків»         .

         Для учнів молодших класів організовано перегляд мультфільмів з коментуванням: «Жив собі чорний кіт», «Про пташок» та «Вірте у любов, вірте у Різдво».

Під час проведення заходів були розкриті такі поняття, як «булінг», види його, наслідки такої поведінки для жертви та агресора. Також учням надано поради, як діяти у разі виникнення такої ситуації у закладі, до кого звернутись за допомогою.

Переглядів: 317 | Додав: ВЛшкола | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Жовтень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту
Всеукраїнська школа онлайн

Відеозаписи уроків для дистанційного навчання

Ужгородська РДА Ужгородська РДА Освіта.ua МОН Нова українська школа ПедПреса Закарпатська ОР Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.
Архів записів