Субота, 20.04.2024, 01:38Вітаю Вас Гість | RSS
Великолазівський ліцей Баранинської сільської ради
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 328
Форма входу
Головна » 2018 » Жовтень » 17 » «Козацькому роду нема переводу»
18:10
«Козацькому роду нема переводу»

Улюблена Богом перлина

Для всіх українців одна

Козацька моя Україна

Хлібів золотих сторона.

Негодами лютими бита

Віками ти йшла до мети

Тобі в небі зорею світити

І волю, і долю знайти.

14 жовтня Україна відзначає одразу три свята: свято Покрова Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та День захисника вітчизни.

Покрова - свято, яке символізує заспокоєння і засинання Природи, покривання її на зиму: прийшла Покрова - дерева оголилися, а землю вкрило опале листя. До Покрови завжди закінчували всі важливі сільськогосподарські роботи - збирали врожай і завершували сіяти озимину. На Карпатській частини України всі отари повертали з далеких пасовищ додому, а чумаки завершували свої подорожі.

В Християнстві свято Покрови стали святкувати в X столітті. За легендою, у цей день військо давніх русів на чолі з Аскольдом взяло в облогу Константинополь, намагаючись захопити місто. Мешканці столиці Візантії у гарячій молитві звернулись до Богородиці з проханням про порятунок. І Богородиця, за оповіданнями, з'явилася перед людьми та вкрила їх своєю покровою. Після цього вороги вже не могли побачити цих людей.

Тож все частіше ми звертаємось до наших витоків: історії нашої країни, рідної мови, козацької вольниці... Звертаємось до минулого, щоб зрозуміти сучасне.

До нас через віки дійшов шелест козацьких знамен, брязкіт козацької зброї, бій, як блискавка, як межа між життям і смертю, між минулим і майбутнім нашого народу.

Україна… Багатостраждальна мати, діти якої споконвіків прагнули до волі, незалежності та благоденства рідної землі, неньки України.

12 жовтня у нашому закладі було проведено роважально-пізнавальну програму «Козацькому роду нема переводу» (Симко О.М., Кушнір Т.І.), приурочену українському козацтву, Дню Покрови та Дню захисника України та з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу.

Під час проведення заходу учні занурилися в минуле й відчули себе козаками, мужність, звитяга, розум та козацька слава яких була знана на весь світ.

Учасники заходу змагалися у різноманітних силових конкурсах, переглянули пізнавальні відеоролики, прийняли участь у вікторинах та логічних конкурсах, співали козацькі пісні, танцювали гопак.

Учні 3 класу переглянули презентацію «Ми – нащадки козаків».

Вчитель історії Вейкай О.І. провела відкриту виховну годину «14жовтня – День захисника Вітчизни», а вчитель образотворчого мистецтва Орос М.Ю. організувала виставку малюнків «Захисники нашої батьківщини».

Також у шкільній бібліотеці організовано виставку «Козацька доля – степ та воля».

Переглядів: 610 | Додав: ВЛшкола | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту
Всеукраїнська школа онлайн

Відеозаписи уроків для дистанційного навчання

Ужгородська РДА Ужгородська РДА Освіта.ua МОН Нова українська школа ПедПреса Закарпатська ОР Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.
Архів записів