Четвер, 25.04.2024, 21:09Вітаю Вас Гість | RSS
Великолазівський ліцей Баранинської сільської ради
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 328
Форма входу
Головна » Архів матеріалів

16.11. 2018р. до нашої школи завітали голова Баранинської сільської ради Ю. Марусяк, заступник голови Баранинської сільської ради С. Когутич, державний реєстратор Баранинської сільської ради І. Мочар, відомий закарпатський лісівник І. Костів, які разом з учнями 10-а класу провели посадку паркових культур ( туї смарагдової колоновидної) та реліктових дерев (гінкго білоба), які в майбутньому стануть окрасою нашого парку.

Також було обговорено проект реконструкції парку- пам’ятки садово-паркової архітектури с. Великі Лази.

... Читати далі »

Переглядів: 454 | Додав: ВЛшкола | Дата: 20.11.2018 | Коментарі (0)

Зі святом нас усіх, шановні українці, зі святом, шанувальники рідного слова!

Цвіти і смійся, рідне слово!

У серці щирому звучи!

Чарівна наша, рідна мово,

Лети над світом не мовчи!

9 листопада - День української писемності та мови. Це одне з наймолодших державних свят. Його запроваджено 1997 року за ініціативою Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка. Встановлене свято було на честь Преподобного Нестора Літописця. Саме його вважають «батьком українського письма».

Уся Україна відзначає цей день обов’язково урочисто, дотримуючись певних традицій.

У Великолазівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів усе учнівство та вчителі також приєдналися до святкування.

Вчителями-філологами було проведено ряд заходів, зокрема:

мовні конкурси, вікторини;

виховні години;

перший етап Міжнародного конкурсу з української мови ім.П.Яцика;

мовну ... Читати далі »

Переглядів: 427 | Додав: ВЛшкола | Дата: 16.11.2018 | Коментарі (0)

28 жовтня - одна з найславетніших дат українського святкового календаря, адже саме сьогодні Україна відзначає 74-ту річницю визволення від німецько-фашистських загарбників. Дорогу ціну довелося заплатити українському народу за своє звільнення - понад 5,5 мільйонів загиблих українців у лавах армії-переможця, та майже 2,5 мільйонів загиблих цивільного населення, дощенту зруйноване народне господарство та знищена ворогом інфраструктура - ось ціна України, покладена на спільний вівтар перемоги.

Друга світова війна принесла з собою таку безліч трагедій, віроломства і зруйнованих доль, що до цих пір все людство із сумом і гіркотою згадує про ті далекі події, які торкнулися практично всіх на нашій спільній землі. Є суд історії. Вже майже досконально вивчені всі масштаби цієї згубної війни. Її причини, її наслідки. Перемога зі сльозами на очах. Це були сльози радості і одночасн ... Читати далі »

Переглядів: 470 | Додав: ВЛшкола | Дата: 09.11.2018 | Коментарі (0)

До відзначення 100-річчя від дня народження великого педагога

В. Сухомлинського у нашому закладі проведено багато різноманітних заходів.

У 2 класі пройшов урок позакласного читання «Авторські вірші та малі жанри для дітей», де розглядались казки, оповідання В. Сухомлинського. Вчитель Комарницька В.Ю. ознайомила учнів з життям і творчістю письменника, підготувала цікаву презентацію. Учні читали різні оповідання, які підготували вдома: «Жаба, що співала по-журавлиному», «Відлітають журавлі», «Яблуко в осінньому саду», «Як їжачок готувався до зими», «Ластівки прощаються з рідним краєм», «Дід Осінник». Особливу увагу було звернено на твори про осінь, де описано підготовку звірят до зими, зображено різноманітні осінні барви лісу, поля, саду.

Урок читання «Педагог з великої літери. Серцем написані книги» було проведено у 4 класі вчителем Чопей С.І. На початку уроку діти ... Читати далі »

Переглядів: 533 | Додав: ВЛшкола | Дата: 26.10.2018 | Коментарі (0)

Улюблена Богом перлина

Для всіх українців одна

Козацька моя Україна

Хлібів золотих сторона.

Негодами лютими бита

Віками ти йшла до мети

Тобі в небі зорею світити

І волю, і долю знайти.

14 жовтня Україна відзначає одразу три свята: свято Покрова Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та День захисника вітчизни.

Покрова - свято, яке символізує заспокоєння і засинання Природи, покривання її на зиму: прийшла Покрова - дерева оголилися, а землю вкрило опале листя. До Покрови завжди закінчува ... Читати далі »

Переглядів: 614 | Додав: ВЛшкола | Дата: 17.10.2018 | Коментарі (0)

У рамках відзначення Всесвітнього дня тварин, 3 жовтня у Великолазівському ЗЗСО проведено «Всеукраїнський урок доброти «Гуманне та відповідальне ставлення до тварин». Його проведення має на меті звернути увагу на потреби та добробут тварин; безвідповідальне ставлення людей до тварин; гуманізацію поводження з тваринами; виховання в людей доброти до тварин.

Також проведені виховні години «Ми відповідальні за тих, кого приручили», «Взаємодопомога людей і тварин», пізнавальні зоовікторини «Свійські тварини та їх сім'ї», «Що ми знаємо про тварини», «Тварини – наші друзі».

... Читати далі »

Переглядів: 454 | Додав: ВЛшкола | Дата: 09.10.2018 | Коментарі (0)

Учителю! Пораднику і друже!
Ви вибрали дорогу непросту.
Ми Вам сьогодні дякуємо дуже
За Вашу працю вчительську святу!

5 жовтня у нашому закладі пройшло свято Вчителя для працівників освіти Баранинської ОТГ. День учителя відзначають відносно недавно. Свято було засноване в 1994 році за рішенням ЮНЕСКО і Міжнародної організації праці. Це професійне свято всіх вчителів, викладачів і працівників сфери освіти – день, у який відзначаються роль і заслуги вчителів у процесі якісної освіти на всіх рівнях, а також їхній неоціненний внесок у розвиток суспільства.

Щирими словами привітань звернулись до працівників освіти Марусяк Ю.І., голова Баранинської ОТГ, Когутич С.А., заступник голови, Янович Е.Д., начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту, Мастюк Т.В., головний спеціаліст відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту.

... Читати далі »

Переглядів: 587 | Додав: ВЛшкола | Дата: 08.10.2018 | Коментарі (0)

Щороку в першу неділю жовтня країна вшановує працю тих, без кого не було б ні столярів, ні будівельників, ні лікарів, ні ніяких інших професій – Вчителя.

Професія вчителя одна з найпочесніших та найвідповідальніших. Можна сказати, що саме вчитель створює майбутнє країни, тому що від його праці багато в чому залежить різнобічність розвитку знань молодого покоління, його переконання, світогляд, моральні якості. Багато хто називає професію вчителя особливим покликанням, і з цим не можна не погодитися.

«Славили Вчителя ім'я» 4 жовтня і у нашому закладі освіти.

День видався дуже насиченим. Розпочався він, вже за звичаєм, із самоврядування. Учні 11-х класів відповідально проводили уроки, а педагоги мали змогу знову відчути себе учнями.

Далі на всіх очікував святковий концерт. Головними учасниками дійства стали учні випускних 11-х класів, які привітали вчителів не тільки теплими словами, а й чудовими презентаціями та відеороликами. Всі ... Читати далі »

Переглядів: 515 | Додав: ВЛшкола | Дата: 08.10.2018 | Коментарі (0)

Людина народжується на світ

Не для того, щоб зникнути

Безвісною пилинкою.

Людина народжується, щоб

лишити по собі слід вічний.

В. О. Сухомлинський

В.О.Сухомлинський – чудовий письменник, учитель від Бога, прекрасна людина.

Народився 28 вересня 1918 року в селі Василівка на Кіровоградщині в родині бідного селянина. Гасло всього життя педагога – серце віддаю дітям.

В.О.Сухомлинський - автор близько 1200 художніх творів – оповідань і казок для дітей. Героями творчості письменника най ... Читати далі »

Переглядів: 466 | Додав: ВЛшкола | Дата: 08.10.2018 | Коментарі (0)

Нині осінь нас чарує,
Неповторна, чарівна,
Різні барви нам дарує
І дивує нас вона.
Виглядає так казково
Восени і парк, і гай,
Розмаїттям кольоровим
Прикрашає осінь край!

З давніх-давен люди відзначали свято осені, свято зібраного урожаю. Хорошою традицією у нашому закладі стало проведення в кінці вересня Свята урожаю і квітів. Цьогоріч воно видалося особливим і неповторним.

Учні початкових класів підготували композиції, що вражали і милували око всіх присутніх. Різноманітні квіти, овочі, фрукти втілилися в чудові та цікаві вироби. З квітів, капусти, яблук, насіння соняшника, зерна, гілочок, гарбузів, картоплі учні створили справжні шедеври, в яких фантазії не було меж.

Невеличка концертна програма, яку підготували учні 2 класу зі своїм класним керівником Комарницькою В. Ю. та вихователем Вайдою В. С., справді порадувала присутніх гарним настроєм та гумором. Мелодійно звучали зі сцен ... Читати далі »

Переглядів: 724 | Додав: ВЛшкола | Дата: 28.09.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 35 36 37 38 39 ... 67 68 »
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту
Всеукраїнська школа онлайн

Відеозаписи уроків для дистанційного навчання

Ужгородська РДА Ужгородська РДА Освіта.ua МОН Нова українська школа ПедПреса Закарпатська ОР Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.
Архів записів