П`ятниця, 29.03.2024, 15:19Вітаю Вас Гість | RSS
Великолазівський ліцей Баранинської сільської ради
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 327
Форма входу
Головна » Архів матеріалів

Щоб пропагувати в підлітків ідею гендерної рівності, виховувати почуття колективізму, відповідальності за доручену справу та вміння працювати в команді, 1 березня у нашому закладі було проведено інтелектуальне шоу «Хто зверху», де змагались учнівські колективи Великолазівського та Яроцького закладів освіти. Гра складалася з 6 раундів та фіналу, кожен з яких був по-своєму особливий, а вся гра - цікавою і насиченою. Різноманітні конкурси («Побудуй слово», «Відгадай мелодію», «Читання по губам», «Чия річ», «Обмін ролями», «Хто я?»...) та рекламні паузи між ними від дівчат Яроцького ЗЗСО були сприйняті і командами, й глядачами із превеликим задоволенням. У деяких конкурсах переможця визначали за допомогою дивоглядок. Тут дівчата задавали жару хлопцям.

У залі панувала затишна атмосфера. Всі присутні, як учасники так і глядачі, отримали масу вражень та позитивних емоцій.

... Читати далі »

Переглядів: 430 | Додав: ВЛшкола | Дата: 02.03.2019 | Коментарі (0)

Сучасна учнівська молодь недостатньо обізнана з сучасними тенденціями та реаліями, тому продовжує обирати професії та спеціальності, якими перенасичений ринок праці, не враховуючи при цьому індивідуальних здібностей, нахилів і потреб роботодавців.

Тож для того, щоб теперішньому учню старших класів в майбутньому стати успішним та затребуваним спеціалістом, служба зайнятості в своїй роботі використовує цікаві методи профорієнтаційного консультування та проведення профорієнтаційних заходів.

Так, 26 лютого для учнів 11 класу фахівцями з профорієнтації Ужгородської районної філії Шимон Г.М. та Мігаль В.Ю. було проведено профорієнтаційний урок «Твій вибір – твоє професійне майбутнє». Присутніх ознайомили зі станом місцевого ринку праці, сайтами, де кожний може самостійно пройти тестування для визначення професійної спрямованості. Учням розказали, як за допомогою спеціаліста служби зайнятості можна дізнатися про сферу діяльності, яка найбільше імпонує особ ... Читати далі »

Переглядів: 389 | Додав: ВЛшкола | Дата: 28.02.2019 | Коментарі (0)

Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем, за свою Батьківщину.

Серед Небесної Сотні були як зовсім юні, так і вже сиві люди з усіх куточків України – від сходу до заходу, від півдня до півночі. Небесна Сотня об’єднала в собі народ усієї Соборної України.

З метою вшанування героїв Небесної Сотні, виховання поваги до Батьківщини та патріотичної свідомості в нашому закладі відбулися виховні години «Хай палають свічки пам’яті загиблих Героїв Небесної Сотні», «У нашій пам'яті вони назавжди залишились», «Сучасні борці за єдність України»» (5-11 кл.), переглянули відеоматеріали про події листопада 2013-лютого 2014рр. (7-9 кл.).

«Мільйони українців віддали свої життя ... Читати далі »

Переглядів: 490 | Додав: ВЛшкола | Дата: 25.02.2019 | Коментарі (0)

22 січня 1919 року увійшло до національного календаря, як велике державне свято - День Соборності України. Саме тоді, на площі перед Київською Софією, відбулась подія про яку мріяли покоління українських патріотів; на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки Ця подія була ще одним проявом віковічного прагнення українців до своєї незалежності.

З метою формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення 100-річчя від дня проголошення Акту Злуки в нашому закладі організовано та проведено такі заходи:

-виховні години «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг», «Україна – держава соборна, одна на всіх, як оберіг»; «Суверенна моя державо!» (1-11 кл., класні керівники);

< ... Читати далі »
Переглядів: 486 | Додав: ВЛшкола | Дата: 26.01.2019 | Коментарі (0)

Новий рік по скрипучій дорозі,

По снігах України іде.

Хай же кожен у новому році

Щастя й радість для себе знайде.

Новий рік – найчарівніше і найочікуваніше свято. Його однаково люблять й очікують і діти, і дорослі - з вогниками в очах, радісними переживаннями в душі. У цей день відбуваються дива, здійснюються найсміливіші мрії та найзаповітніші бажання. Сміх, подарунки і гарний настрій гарантовані кожному. І ось ці довгоочікувані святкові дні настали!!!

Святкування Нового року у стінах закладу розпочалося ще з 20 грудня, коли учні початкових класів відвідали Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр імені братів Шерегіїв, де на них очікував Новорічний ранок з казковими героями, Дідусем Морозом й Сні ... Читати далі »

Переглядів: 585 | Додав: ВЛшкола | Дата: 29.12.2018 | Коментарі (0)

19 грудня в Ужгороді відкрили головну ялинку області. Учасниками цього дійства стали й 12 учнів нашого закладу.

Спочатку до дітлахів завітали персонажі вистави «Дві Снігуроньки і один Новий рік», яку представили на сцені Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв.

Після перегляду вистави на площі Народній на дітей очікувало яскраве театралізоване дійство, у фіналі якого головна ялинка Закарпаття засяяла тисячами вогників. Там їх розважали різні казкові персонажі – ялинки, чарівні птахи, сніговики, янголи, гномики, зайчики та пінгвіни.

Також неповторної атмосфери святу надали актори Закарпатського академічного обласного театру ляльок «БАВКА».

Діти були дуже задоволені!

... Читати далі »

Переглядів: 490 | Додав: ВЛшкола | Дата: 22.12.2018 | Коментарі (0)

Здавна живе в нашому краї звичай, що в ніч з 18 на 19 грудня святий Миколай у супроводі ангелів ходить від хати до хати і дарує дітям подарунки. Та напередодні свята діти пишуть листи до Святого Миколая, згадуючи всі свої добрі та злі вчинки. А відтак - зважають чи буде подарунок, а чи, можливо, різка?

18 грудня початківці нашого закладу теж з нетерпінням чекали приходу таємничого, чуйного, доброго і правдивого Апостола любові, що щиро і таємно роздав свою велику спадщину бідним, бо поважав одне багатство – Милосердя. І цим заслужив нагороду у Бога: творити чудеса. Невидимою рукою Святий Миколай обдаровує нас і сьогодні.

Учнями 4 класу та їх наставниками Чопей С.І. та Малош С.М. було підготовлено захід до Дня Святого Миколая. Діти декламували вірші, ознайомили присутніх з легендою про Святого Миколая, співали народні пісні, танцювали, а разом з тим навчал ... Читати далі »

Переглядів: 538 | Додав: ВЛшкола | Дата: 21.12.2018 | Коментарі (0)

Україна – край, який славиться не тільки своїми краєвидами, історією, а й традиційними святами та обрядами. Ще із сивої давнини зберігся той чудовий колорит українських традицій, які широко використовуються народом у сьогоднішні часи.

У нашому закладі пам’ятають й шанують свою історію, культуру і традиції, які не канули в забуття, а продовжують передаватися з покоління в покоління і вже стало традиційним проведення свята «Вечорниці на Андрія», яке має на меті відтворення обряду проведення вечорниць, сприяння виховуванню бажання відроджувати і оберігати народні звичаї, формування почуття любові до рідного краю.

Цього року учасниками дійства стали учні десятих класів та їх класні керівники Павлей О.Е. та Сатмарі М.Е. На свято завітали учні та вчителі школи.

Ведучі розповіли про суть свята, його християнську основу. Дівчата ворожили, а веселі баба Параска та баба Палажка всіх звеселили своїми гуморесками. А яке ж свято без пісні?! Звучали ... Читати далі »

Переглядів: 529 | Додав: ВЛшкола | Дата: 15.12.2018 | Коментарі (0)

Для учнів нашої школи питання євроінтеграції України виявилося складним, але класні керівники змогли пояснити дітям про основні пріоритети євроінтеграції, донесли до учнів інформацію, що для України членство в НАТО - це приведення оборонної, політичної, соціально-економічної системи України до загальноприйнятих на євроатлантичному просторі стандартів, тобто входження України до спільноти розвинутих демократичних держав, якими є країни-члени НАТО.

Зокрема. вчителями було проведено:

урок – подорож «Чи знаєш ти Європу? Допоможи Європі дізнатися про тебе» (з використанням мультимедійної презентації) – 6 кл.

виховні бесіди «Європейській вибір України» - 5-7 кл.;

бесіди з елементами дискусії «Економіка України на шляху до євроінтеграції» - 8-9 кл.;

виготовлення рефератів «Україна і євроатла ... Читати далі »

Переглядів: 429 | Додав: ВЛшкола | Дата: 12.12.2018 | Коментарі (0)

Українсько-польський етнополітичний конфлікт на завершальному етапі Другої світової війни, до розпалювання якого долучилися німецькі й радянські чинники, став приводом для радянського і польського керівництва вирішити задавнений міжетнічний конфлікт шляхом проведення депортацій українців з Надсяння, Лемківщини, Холмщини і Підляшшя до УРСР та поляків з Галичини і Волині до Польщі. Це був терор проти мирного населення, який чинився з метою руйнування українського етносу.

Вшановуючи пам'ять жертв примусової депортації у 1944-1951 рр. у Великолазівському ЗЗСО були проведені тематичні інформаційні виховні заходи, під час яких учні дізналися про історичну трагедію українського народу, розкрита історична правда про депортацію.

Ворог хотів українців знищити протягом століть. Нас нищили Голодомором, Сибіром та виселенням зі своїх домівок. Ворог і далі пробує нищити нашу мову, віру, культуру та військо. Але ворог не врахував, що українці втомились перед кимось прихилятися, ... Читати далі »

Переглядів: 400 | Додав: ВЛшкола | Дата: 12.12.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 33 34 35 36 37 ... 66 67 »
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту
Всеукраїнська школа онлайн

Відеозаписи уроків для дистанційного навчання

Ужгородська РДА Ужгородська РДА Освіта.ua МОН Нова українська школа ПедПреса Закарпатська ОР Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.
Архів записів