Субота, 20.04.2024, 00:25Вітаю Вас Гість | RSS
Великолазівський ліцей Баранинської сільської ради
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 328
Форма входу
Головна » Архів матеріалів

Традиції, звичаї і обряди присутні в житті кожного з нас ще з дитинства. Мати навчає донечку готувати 12 пісних страв на Святвечір, розмальовувати писанки та пекти паску на Великдень. І все це передається із покоління в покоління вже багато століть.

Настає пора новорічно-різдвяних свят. І відкриває цей цикл свято Андрія. Щораз нові покоління приймають це свято за своє, продовжують та розвивають його народні традиції, бо їх збереження має велике значення для виховання молоді. Відзначаємо його 13 грудня. Андрій – християнський святий, учень Христа, апостол, що проповідував християнство.
День Святого Андрія люди люблять святкувати. Воно починається з поклоніння хлібові. Цей хліб печуть у формі сонця. Він називається Калитою, бо спечений на честь сонячного божества Корша. В цей день, увечері, молодь збиралася у селянській хаті на вечорниці. Калиту пекли дівчата. Прикрашали її узорами з колосків, зіроч ... Читати далі »

Переглядів: 394 | Додав: ВЛшкола | Дата: 19.12.2019 | Коментарі (0)

Одним із завдань сучасної шкільної правової освіти є підвищення рівня правової культури учнів та набуття необхідного рівня правових знань. Навчитись цього лише на уроках правознавства просто неможливо, тому в закладі щорічно стартує Тиждень права, який включає в себе комплекс різноманітних заходів.

Основною метою проведення Тижня є:

  • підвищити інтерес учнів до правознавства;
  • розширити й поглибити знання та вміння учнів з даного предмету;
  • створити сприятливі умови для виявлення знань та вмінь учнів у нестандартних ігрових ситуаціях.

Протягом Тижня з 9 по 13 грудня проводились усні журнали, виховні години, бесіди, вікторини: «Закон обов’язковий для всіх», «Я – громадянин правової держави& ... Читати далі »

Переглядів: 405 | Додав: ВЛшкола | Дата: 15.12.2019 | Коментарі (0)

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України 18.02.2016 № 148 «Про затвердження Державної цільової соціальної програми «Молодь України» на 2016-2020 роки» учні Великолазівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів взяли участь у профорієнтаційному конкурсі презентацій «Живи, працюй, розвивай привабливість рідного краю». Приємно відзначити, що учениця 10-А класу нашого закладу Коваль Руслана стала переможцем у районному етапі даного конкурсу. ЇЇ нагородив грамотою та призом Юрій Лукач, директор Ужгородської районної філіїї Закрпатського ОЦЗ. Крім того, було нагороджено Якубич Антоніну, ученицю 9-А класу, за участь у даному конкурсі.

... Читати далі »

Переглядів: 337 | Додав: ВЛшкола | Дата: 13.12.2019 | Коментарі (0)

4 грудня у  Великолазівському ЗЗСО був проведений тренінг з учнями старших класів .

Мета заходу – ознайомити молодь з можливими формами їхньої участі щодо прийняття рішень у суспільному, економічному, культурному житті своєї громади та сприяти розвитку навичок самостійного прийняття рішень.

Під час заходу учасники обговорили та визначали власну «сходинку» у прийнятті рішень (самостійно від дорослих, під керівництвом дорослих, рівнозначних партнерів з дорослими, пасивних учасників внаслідок впливу дорослих тощо) та вчилися виділяти проблеми сучасного суспільства і можливості власної участі для їх подолання.

Обговорили покращення  умов своєї громади власними ідеями, які в майбутньому можливо реалізувати .

... Читати далі »

Переглядів: 384 | Додав: ВЛшкола | Дата: 08.12.2019 | Коментарі (0)

29 листопада у Великолазівському закладі відбулась урочиста лінійка з нагоди вручення цінного подарунка для наших учнів та педагогів – шкільного автобуса.

Шкільний автобус…. Це він першим подарує радість від зустрічі з друзями, швидко підвезе до школи, а після уроків з вітерцем примчить назад.

На лінійку завітало багато гостей, зокрема Марусяк Ю.І., голова Баранинської сільської ради; Когутич С.А., заступник голови; Янович Е.Д., начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Баранинської сільської ради; Дем'янчук І.В., директор Закарпатського «Центру розвитку місцевого самоврядування» та депутати Баранинської сільської ради. Голові Баранинської ОТГ Марюсяку Ю.І. та начальнику відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Янович Е.Д. разом з директором закладу В.С.Данко було надано почесне право розрізати червону стр ... Читати далі »

Переглядів: 466 | Додав: ВЛшкола | Дата: 03.12.2019 | Коментарі (0)

З 18 по 22 листопада 2019 року цікаво, весело, грайливо, пізнавально та креативно пройшов Тиждень групи продовженого дня у Великолазівському закладі загальної середньої освіти. Учасниками його стали вихованці 1-4 класів. Учні були налаштовані на творчий підхід до вирішення завдань та на активну участь.

Заняття в другу половину дня дають можливість учням закріпити знання отримані на уроці, розвивати свої творчі здібності, поспілкуватись та відпочити. Виховні заходи в рамках Тижня сприяють згуртованості класу, зміцненню дружніх стосунків між учнями, навчають дітей застосовувати знання і досвід в різних ситуаціях, а також взаємодопомозі. Було проведено багато різноманітних заходів: відкриття Тижня ГПД, конкурс малюнків, поробки з осінніми листочками, вікторина «У світі чарівної казки», виховна година «Україна – моя Батьківщина», «Світ професій», заняття «Одягни вед ... Читати далі »

Переглядів: 434 | Додав: ВЛшкола | Дата: 26.11.2019 | Коментарі (0)

З нагоди відзначення річниці Дня Гідності та Свободи 20-21 листопада у нашому закладі були проведені заходи, спрямовані на вшанування патріотизму та мужності людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси, європейський вибір нашої держави:

конкурс презентацій «Пам’ятаємо героїв» (9-10 кл.);

години спілкування «Україна – гідна свободи», « Революція Гідності. Як це було» ( кл. керівники 5-11 кл.)

... Читати далі »

Переглядів: 364 | Додав: ВЛшкола | Дата: 21.11.2019 | Коментарі (0)

Подорожувати завжди цікаво, а якщо ще й з друзями – то весело. З 11 по 15 листопада 2019 року в нашому закладі пройшов Тиждень географії – вельми пізнавальної та цікавої науки. Цікаво та весело було всім, хто був його активним учасником.

Для учнів закладу вчитель географії Гагола О.І. підготувала та провела багато різноманітних заходів. Метою їх проведення було поглиблення знань учнів з географії, розширення наукового світогляду, підвищення інтересу до географічної науки, дослідження навколишнього середовища, всебічного розвитку особистості, виховання інтересу до вивчення географії.

У фойє закладу всі бажаючі мали змогу переглянути усний журнал та здійснити уявну подорож озерами-уніками, дивами серед рослинності. На великих перервах учні дізнавались багато цікавої інформації про найвизначніші та найкращі місця планети, визначні місця України та кухню рі ... Читати далі »

Переглядів: 395 | Додав: ВЛшкола | Дата: 17.11.2019 | Коментарі (0)

З метою поліпшення роботи із запобігання дитячому дорожньо-транспортному травматизму, формуванню навичок безпечної поведінки на вулицях і дорогах, удосконалення і узагальнення знань з безпеки дорожнього руху, правил пішоходів, безпечного поводження під час руху до школи і додому у Великолазівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів з 11 по 15 листопада тривав Тиждень безпеки дорожнього руху. Завдання Тижня безпеки дорожнього руху – нагадати учням про необхідність спільних дій у сфері дорожньої безпеки. Класні керівники та лідери учнівського самоврядування організували показ мультфільмів «Дітям про правила дорожнього руху», «Азбука дорожньої безпеки», та документального фільму про дорожній рух(для учнів 1-5 кл.).

... Читати далі »

Переглядів: 348 | Додав: ВЛшкола | Дата: 17.11.2019 | Коментарі (0)

Другий місяць осені починається з особливої дати. 01 жовтня в усьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН, а в Україні це також і День ветерана.

Люди старшого покоління – джерело народної мудрості, їх практичний життєвий досвід, невичерпна енергія, оптимізм та активна громадська позиція повинні стати взірцем для підростаючого покоління. Вони передають у спадок все найцінніше, що накопичили за все життя.

З метою шанобливого і гуманного ставлення учнів до громадян похилого віку та ветеранів праці наш заклад теж долучився до відзначення Міжнародного дня людей похилого віку. Зокрема, було проведено такі заходи:

виховні години «Поважаймо старість», «1 жовтня – Міжнародний день людей похилого віку та День ветерана», «Мудрі і багаті літами» - кл. керівники 5-11 класів;

година шани «Летять літа, як білі журавлі, дзвенять, як ті волошки у житі» ... Читати далі »

Переглядів: 363 | Додав: ВЛшкола | Дата: 25.10.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 28 29 30 31 32 ... 66 67 »
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту
Всеукраїнська школа онлайн

Відеозаписи уроків для дистанційного навчання

Ужгородська РДА Ужгородська РДА Освіта.ua МОН Нова українська школа ПедПреса Закарпатська ОР Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.
Архів записів